Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Blogger Template From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, 11 May 2011

Gold Coast, Australia

Makan hati sungguh TT dengan majlis Bisik-Bisik mak hayam TT..sentap mak nyah!! Tapi bagi TT,  sebabkan tuntutan kerja..TT redha je (walaupun menahan jeles) sebab tak dapat join. TT tak kisah..tiba-tiba kan.


TT bukan tak dapat join..cuma TT gi gedik santai kat Gold Coast..eiii, bukan kat Sepang occay..ni Gold Coast, Australia. Flight dari KL amik masa 8jam 30minit baru sampey sana. Masa sampai cuaca hoccay saja dalam 15 darjah celcius. Sejuk manja-manja jerk..


Bawah tu Gold Coast..cuba tengok bebaik

Sampai je sana, TT meniduri diri dulu. Gila tak penat! Waktu sana awal dua jam dari waktu Malaysia. Apalagi, masuk bilik..hot shower..zzzzzz..sedar-sedar pukul 2pm. Geygeh ni bangun dan siap-siap terus kluar.



Tengok, TT tak tipu korang..TT memang gi Gold Coast, Australia. Tempat ni pemes sebab pantai dia best untuk surfing. Spesifik..TT gi Coolangatta. Bandar satu lagi..Surfer's ParadiseMula-mula sekali TT gi sapedek dlu..Fish and Chips..



Kira ok la..tengok menu tu. AUD5 untuk Fish and Chips, lebey kurang RM15 la..kalau dah kat sana, jangan kira dalam RM, gamak nyer tak makan le kamu yer..
Lepeh je makan, TT gi la snap gambo buat tatapan sanubari korang. Dalam hati sebenarnya nak bagi korang sentap semacam TT sentap sebab tak dapat gi Bisik-Bisik..(thetap nak promo lagi nih). Antaranya..





Last skali, dah puas ronda-ronda bandar Coolangatta, TT pun bershopping barang dapur..adaa, beli barang dapur kat Gold Coast...??? kannn...mak hayam jangan makan hati yer..barang kat sini murah. Tu yang TT beli..apapun, belilah barangan buatan Malaysia (TT confuse, sebab TT ni wakil rakyat ke tukang tulis blog). Ni ha, kalau korang gi Australia, antara tempat yang best nak bli barang..gi Woolworth atau Coles. Memang macam-macam ada. Puas hati katanya..






Untuk datang sini, korang kena apply visa yer..senang je, just isi online form then submit. Ada fee yer..dalam AUD18. Korang gi sini je untuk check apa yang patut korang buat sebelum gi Australia. 


Tak rugi korang gi sini. Memang best...tiket murah, senang je dapat tapi bukan TT bagi tapi korang beli sendri ek..enjoy!! SALAM ASEAN!

3 comments:

RerameUngu said...

waaaaah, jauhnya pergi smpai ostroliaaa.....lenkali nak ikut jugak la..bleh?

hehehehe

Rizal Zakaria said...

@ReramaUngu..muleh saja. kalau xde tiket dok dalam beg yerr..

lagenda said...

Hahaha..kita saling mkn ati rizal. Mak pun mkn ati gak ni..plus sentap sbb rizal pi gold coast lg! Uhuksss...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 
Designed By Blogs Gone Wild!